lördag 1 oktober 2011

Rostbiff med whiskeysås

Igår var vi ut och åt med jobbet, det som är bra när man är ute och äter är att det alltid är väldigt lätt att byta ut potatisen mot grönsaker istället. Idag blev det ingen lunch eftersom frukosten blev senare än vanligt, så vi gjorde en rejäl middag istället. Inget går upp emot en rejäl köttbit och en god sås. Vi åt rostbiff, sparris, kryddsmör, lök och whiskeysås, det blir inte godare än så.

Whiskeysås


  • 3 schalottenlökar

  • 1 stor vitlöksklyfta

  • 2msk kalvfond

  • 3-4msk whiskey

  • 4dl vispgrädde

  • salt

  • peppar
Hacka schalottenlöken och pressa vitlök och fräs i smör. Häll i fond och whiskey, koka upp. Häll sedan i grädde, smaka av med salt och peppar och ev mer whiskey.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar