Savoykåldolmar 4 port ca 20st
- 1 savoykålshuvud
- 450 gram fläskfärs
- 1 gul lök
- 2 ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 msk kalvfond
- salt
- peppar
- ca 25 gram smält smör
Ta upp kålhuvudet ur vattnet och lossa bladen och skär bort den grova mittnerven. Klicka ut färsröra på kålbladen och rulla ihop till små dolmar. Lägg i en ugnssäker form med skarven neråt och häll över smält smör. Stek i ugnen 15-20min.
Innan middagen höll jag och velade om jag skulle ge mig ut och springa eller inte. Var inte riktigt sugen, men jag vet hur det är när klockan börjar bli för mycket så ångrar jag mig alltid om jag inte har sprungit, så det blev en 5,5:a. Riktigt skön tur, lagom hastighet och lagomt trött efteråt. Och så den härliga känslan efteråt när man har ätit och duschat, den slår ju allt. Nu har Jimmy dragit iväg på innebandy och jag ska mysa ner mig i soffan. Ha en skön kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar