Här är våran Söndagsmiddag. Passsade på att grilla på brikettgrillen igår också. Vi grillade fläskkarre, halluomi, rödlök och champinjoner. Till detta en klick lallerstedts bea och Camillas egna chiliröra, återkommer med recept på den.
Med risk för att låta tjatig så kommer iaf grilltips här. Samla ihop briketterna i en hög och tänd. Börja med att grilla allting direkt ovan briketterna för att få fin färg och yta, flytta sedan ut runt om glöden för att inte bränna maten. Grilla klart under lock. Först direkt grillning och avslutningsvis indirekt grillning. Perfekt tillvägagångssätt när du skall grilla fläsk för att inte torka ut köttet.
För att gå lite extra röksmak så använde jag lite rökflis från weber med äpplesmak. Lägg i blöt 30 min innan grillning och strö sedan ut över glöden. Kan verkligen rekomendera om du vill få lite extra rökig smak. Går även att använda i gasolgrill, lägg då fliset i en folieform direkt på grillgallret.
Det måste vi testa! Tack tack för tipset!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
//Lana
Grillat är så gott. Rökspån upptäckte vi förra året och blev helt sålda... det blir så gott!
SvaraRaderaVilken härlig blogg ni har!!
SvaraRaderaTack så mycket, Lina! :)
Radera