Våran Lördagsmiddag överträffade faktiskt mina förväntningar, fläskkarren är ju optimal för den här sortens rätter! Jättefin konsistens med den brynda ytan och den långsamt ugnsbakade insidan. Rekommenderar verkligen!
Vi jobbar ju den här helgen och det är verkligen full rulle och det är ändå bara början, kommer accelerera hela vägen fram till jul nu. Superskoj med lite puls! Det är julmiddag med jobbet ikväll också men den missar jag tyvärr eftersom jag jobbar, men Camilla ska dit och frossa i godsakerna! Jag får nöja mig med min matlåda och den går inte av för hackor den heller ;)
Jag har fortfarande inte hunnit premiäråka skidorna än. Hade tänkt göra det i morgon men vi får se vad som hinns med och vad termometern visar. Just nu har det blivit kallare ute jag har ingen lust att ge mig ut i 15 minusgrader på premiärturen. En sak är iaf säker och det är att jag skall slutföra mitt vallaställ som jag håller på att snickra själv och glidvalla skidorna. Kommer bli spännande, har aldrig vallat på egen hand tidigare men jag håller tummarna!
Fläskkarrerullar i sås 4 port:
- 1 kg fläskkarre i bit
- 1 paket bacon
- valfri ostfyllning ex 100 g flödeost eller 2 dl riven västerbotensost
- 4 msk provecalekryddor
- salt & peppar
- smör
- 4 dl vispgrädde
- 100 g philadelphiaost
- 1-2 msk whiskey
- 1 msk mortlade grönpepparkorn
- 1 msk kalvfond
- 2 schalottenlökar
Vitlökssparris:
- Sparris
- smör
- 3 vitlöksklyftor
- salt
Ha en fin Söndag! /Jimps
Vad gott det ser ut! Sonen premiäråkte skidor i trädgården idag.
SvaraRaderaOh, vilken underbar maträtt! Faller mig i smaken perfekt! Jag sparar receptet! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
//Lana
Ser och Låter helt fantastiskt gott!
SvaraRaderaSparas för att utföras!
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera