måndag 11 februari 2013

Panerad fisk med lime-och persiljeaioli


Idag har vi varit lediga, skönt efter en hel helgs jobbande. Det har blivit lite av varje idag, skidåkning, plugg, veckohandling och filmmys med barnen. En bra ledig dag alltså. Idag blev det fisk till middag, en rätt som går fort att göra, perfekt vardagsmat. En panerad fisk, sparris och en aioli till, mejerifritt med andra ord.


Panerad fisk 4 port
  • 8 st fiskfiléer (vit fisk)
  • 1 st ägg
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl pofiber
  • 1 msk dill
  • 1 msk persilja
  • salt
  • peppar
Knäck ägget och ha i en skål. Häll upp pofiber, salt peppar, hackad dill och persilja på ett fat. Pensla fisken med senap, doppa i ägget och sen i pofiberblandningen på båda sidorna. Stek i smör.


Lime-och persiljeaioli
  • 3 äggulor
  • ca 2 dl raspolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk färsk persilja
  • limesaft
  • salt
  • peppar
Tänk på att alla ingredienser ska ha samma temperatur. Ha äggulorna i en hög, smal beredningsbägare, mixa med en stavmixer. Droppa först ner oljan och häll sen oljan i en smal stråle medans du kör med mixern. Fortsätt tills du fått en bra konsistens. Ha vitvinsvinäger, finhackad persilja, smaka av med lime, salt och peppar.


Har alltid haft problem med att få till aioli och majonäs, den har aldrig blivit riktigt tjock, men för ett tag sedan köpte jag en beredningsbägare på Ica Maxi och den var lösningen på problemen. Nu blir aiolin alltid tjock och perfekt i konsistensen
.

Tänkte bjuda på lite härliga vinterbilder, började dagen med en skidtur. Var helt ensam uppe på berget idag, jag kände mig liten idag i den mäktiga naturen. Det var ingen lätt tur idag, det har ju kommit en hel del snö under natten så spåren var igensnöade, kämpade i 1mil. Det gick tungt uppför och dessutom nerför, alltså blev det inga läskiga nerförsbackar idag. Perfekt temperatur idag för en skidtur, några minus och väldigt vacker fast solen inte riktigt tog sig igenom molntäcket. Balsam för själen!



Imorgon ska vi en mitt-veckan-middag med några goda vänner. Kommer att bli ett trevligt avbrott i vardagen, önskade att man kunde göra det oftare. Ha en trevlig kväll! / Camilla

3 kommentarer:

  1. Tack för ännu ett jättegott recept!!
    Jättebra blogg ni har
    Irene

    SvaraRadera
  2. Mums, vad gott! Måste också börja använda pofiber! :)
    Jag tror att hemligheten är jus smal avlång mixerbägare! Gott med aioli! :)
    Det var längesen jag lagade panerad stekt fisk! Det blir nog till nästa veckans mat! Tack för påminnelsen!
    Ha en toppen dag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Panerade med mandelmjöl. Också jätegott!

    SvaraRadera