onsdag 20 mars 2013

Getostfylld kyckling med dijonsås


God kväll på er! Idag har jag varit ledig, men ingen rast och vila för det. Började med att jag ringde vårdcentralen eftersom Elsa ska operera halsmandlarna nästa vecka och behövde ta lite prover inför det. Fick svaret att vi skulle komma direkt för att sätta på bedövningssalva och sen komma tillbaka efter 1,5timme. Kanske inte riktigt det man vill höra när man precis ska äta frukost, men det var bara få barnen lite frukost och slänga sig i bilen. Jag hade sett i framemot en lång frukost med tidningsläsning och mys. Sen när vi var tillbaka för själva provtagningen var Elsa hur duktig som helst. Hon tycker verkligen om att vara på sjukhus, hur man nu kan göra det, men hon blir alltid besviken när hon tycker att doktorn har gjort för lite. Ett stick i fingret och ett halsprov är för lite för henne. Så inför nästa veckas operation så känns det bra på det viset att hon inte kommer att vara rädd eller ledsen, sen är det ju aldrig roligt när ens barn ska sövas.


Nu till dagens maträtt, som blev så god, getostfylld kycklingfilé, här kan man ju byta till nån annan ost om man inte gillar getost. Sen lindade jag kycklingen i lufttorkad skinka, har man inte det går det bra med bacon. Kyckligen fick bli klar i ugnen och det är verkligen a och o när man gör kyckling, den ska göras i ugnen och med termometer, då slipper du torr och tråkig kycklingen. Jimmy gjorde en helt fantastisk sås, skulle kunna äta bara sås, gjord på dijonsenap och citron som bas. Till åt vi grillad sparris. Fick lite inspiration till kycklingen från ett recept på ica.se, men sen gjorde jag om det lite och så här blev det.

Getostfylld kyckling 4 port
  • 4 st stora kycklingfiléer
  • 150 gram getost
  • 2 schalottenlökar
  • 4 st soltorkade tomater
  • 2 msk fryst basilika
  • 8 st skivor lufttorkad skinka eller 16 skivor bacon
  • salt
  • peppar
Börja att skära bort det vita runt osten och finfördela ner i en skål, finhacka löken och tomaten och ha ner i osten tillsammans med basilikan, blanda. Skär ett längsgående snitt i kycklingen, salta och peppra kycklingen. Fördela ut oströran på kycklingarna och linda in i skinkan. Bryn kycklingen så skinkan får lite färg. Sätt ugnen på 225 grader och sätt i en köttermometer och sätt in mitt i ugnen tills kycklingen når 70-72 grader



Dijonsås
  • 3 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 gram philadelphia
  • 0,5 st kycklingbuljongtärning
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • saften från en halv citron
  • salt
  • vitpeppar
Koka upp grädde och creme fraiche och ha i övriga ingredienser, låt småputtra i 5-10 min. Smaka av med salt, vitpeppar och ev mer senap.
Gör såsen, den var såååå god!

Ha en trevlig kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Vad gott! Mums! Smaskig fyllning! :) Det var längesen jag gjorde fylld kyckling! Så tack för påminnelsen! :)
    Hoppas att operation kommer att gå bra!
    Ha en fin dag!
    kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Inspirerad av erat recept idag, otroligt gott =)
    Keep up the good work.

    SvaraRadera