måndag 25 mars 2013

Underbara måndag


Hej på er! Ja det inte alltid man kallar en måndag för underbara måndag, men eftersom vi har jobbat hela helgen så är det vår lediga dag. Vi började med skattjakt med karta och allt här hemma, vi sa att barnen att att påskharen hade varit här inatt och gömt påskägg. Vi påskfirar lite tidigare eftersom Elsa ska operera halsmandlarna på onsdag och efter det vet man ju inte hur hon kommer att må. De fick varsitt ägg med en leksak och några chokladägg i. Älskar att de tycker att allt är så spännande, vi har pratat om påskharen hela dagen. Efter det så passade jag på att plugga massor, är inne på spännande ämnen nu som kolhydrater, fett och protein.

Till lunch åt vi självklart våfflor, eftersom det är självaste våffeldagen. Vi hade en mix som vi provade, men både jag och Jimmy tyckte att våfflorna var för söta. Klicka här för att komma till vårt recept på riktigt smarriga våfflor.


På eftermiddagen drog vi iväg och åkte skidor, fantastiska spår och fint väder. Det var nog sista gången för den här säsongen. Kvällens mat blev något som vi hade tänkt att äta i helgen, men eftersom nån hela tiden jobbade kväll så blev det en lyxig måndagsmiddag. Gjorde fylld nötytterfilé, men det går lika bra med fläskfilé, den här fyllningen passar till allt.

Fylld filé i ugn
  • ca 800 gram filé (nötytterfilé, oxfilé eller fläskfilé)
  • 3-4 st färska champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 gram philadelphiaost
  • 1 msk provencalska örtkryddor (fryst)
  • salt
  • peppar
Börja med att putsa köttet. Stek filén hel i stekpanna så den får fin yta, salta och peppra. Hacka champinjonerna, schalottenlöken och vitlöken. Börja med att steka svampen, salta och peppra, när svampen är stekt så sänk värmen och ha i löken så den får fräsa en kort stund. Ha osten i en skål och blanda i svampen och löken, tillsätt örtkryddorna och blanda. Skär ett snitt på längden i filén och fyll den med fyllningen. Om du vill kan du binda ihop filén med steksnöre. Sätt ugnen på 175 grader och stek i ugnen till köttet når en innertemp på 55 grader för nötkött och 72 grader för fläskkött.


Vackra Gyllbergen!
 

 

Ser ni Vincent långt efter Elsa? Han satt ner och var så arg för att han kom sist, ändå hade han sagt hela rundan att det inte var nån tävling, tydligen var det en tävling iallafall! Han slet av sig skidorna och sa att han inte ville åka mer....ALDRIG mer. Ja ja vi får se hur det går med det, han blev iallafall på bättre humör när vi gick på upptäcksfärd i skogen, för att inte tala om när han fick vara med och pynta påskriset.


Idag har jag fått hem min nya pulsklocka, nu jäklar ska det pulstränas! Ända sen jag började plugga så har ju träning fått lida och det något som jag mår dåligt över. Måste träna för att må bra, men att åka iväg till gymmet tar för mycket värdefull tid, så nu när våren är här ska jag börja löpträna igen. Perfekt att bara kliva utanför dörren och börja springa, dessutom behöver det inte ta så lång tid, en halvtimme har man alltid tid med.


Ha en bra kväll! / Camilla

1 kommentar:

  1. Underbara bilder!
    Köttet låter väldigt smarrigt!
    Härligt med en måndag som ledig dag! :)
    Ha en toppen tisdag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera