söndag 7 april 2013

Helgen som gått - tacopaj, grillat och hamburgare


Hej på er! Hur har ni det? Här har det verkligen varit upp och ner med vädret, sol på förmiddagen och snö på eftermiddagen. När ska den riktiga våren komma? Jag vill ha sol och värme! Helgen har varit bra även om Jimmy har jobbat extra hela helgen, jag och barnen har haft det mysigt. Idag körde vi värsta bra kombon, jag plugga i lekparken och de fick leka. Det kommer vi göra fler gånger, de älskar att vara i lekparken, men för en annan kan det ju bli lite långtråkigt att bara sitta och titta när de leker. Det var underbart när solen var framme, men när den gick i moln blev det väldigt kyligt.
Idag har det verkligen börjat vända för Elsa, första dagen som hon inte har sagt ett ord om halsen, hon har kunnat äta vad hon har velat och äta behöver hon får hon har gått ner 1 kg sen operationen och det är mycket på den där lilla kroppen.


Nu till maten, i fredags var det tacopaj på menyn, klicka här för att komma till receptet. Tycker det är utmärkt med en paj om man inte bara vill äta tacoköttfärs och grönsaker.


Igår var det grillat såklart på menyn, inga konstigheter där, kött, grönsaker och bea-sås. Vi håller ju fortfarande på med frysrensningen, så det blev både entrecote och karré på grillen igår och grönsaker som fanns hemma.


Till kvällsmat idag blev det hamburgare...vi hade som sagt var lite köttfärs i frysen. Gjorde en lite ny variant av hamburgare, smaksatt med dijon, majonäs och sambal oelek.

Hamburgare
  • ca 600 gram köttfärs
  • 1 röd lök
  • 1 ägg
  • 1 msk majonäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar
Finhacka rödlöken och blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Forma till hamburgare och grilla eller stek i stekpanna.

Nu ska vi ha lite filmmys och ta det lugnt innan nästa vecka drar igång. Rivstartar med ett besök hos sjukgymnasten 7.30 imorgon *gäsp*
Ha en skön kväll! / Camilla

1 kommentar:

  1. Mmm... vad mycket gott!
    Vad skönt att halsen börjar kännas bättre för Elsa.

    SvaraRadera