måndag 29 september 2014

Chevrétoast


Vi fick våran kräftpremiär för ett par veckor sedan, bättre sent än aldrig! Dagen innan pratades det ost och annat gott i lunchrummet på jobbet och när vi kom in på chevrétoast så kunde jag helt enkelt inte släppa bilden jag målade upp i skallen, jag var tvungen att ha en chevrétoast! Så det fick helt enkelt bli förrätten till kräftorna. 

Så sjuukt gott det är! Varm och god chevréost på ett frasigt bröd slår nog bannemej det mesta. Jag gjorde denna på färdigköpt lchf-bröd vilket är helt ok för oss som inte äter strikt lchf. Sähär gör du denna enkla och fantastiska toast...

Chevretoast: 
  • lchf bröd, mörkt
  • olivolja
  • chevréost
  • agavesirap
  • valnötter
Hetta upp ugnen till 200 grader. Skär bort kanterna från brödet och lägg det på en plåt. Ringla över olivlja och rosta i ugnen tills det börjar få färg och bli knaprigt. Tag sedan ut plåten och lägg en rejäl skiva chevré på varje brödskiva. Ringla över en aning agavesirap och krossade valnötter. In med plåten i ugnen igen några få minuter tills osten blivit varm och börjar smälta ut över brödet. Klart! 



Kräftor är ju så gott och såklart speciellt då man bara äter dem en gång om året. Till kräftorna brukar vi alltid äta en god kall paj med västerbotten, räkor, eller kantareller. Nubbe och ett par goda ostar skadar ju inte heller...


Det viktigaste på en kräftskiva är ju såklart själva kräftorna och det ska vara mycket! Det kan gärna också vara ett par olika sorter som man kan jämföra sinsemellan. Man ska sitta länge och njuta av dessa goda rackare för man vet ju att det dröjer ett helt år innan man får en ny chans :)

Avslutningsvis måste jag uppmana er att göra den underbara toasten, ni kommer inte bli besvikna! /Jimps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar