onsdag 2 december 2015

Torskrygg med grönkålsstuvning & brysselkål


Detta serverade jag familjen ikväll. En enkel och god rätt som inte behöver krånglas till. Milda och krämiga smaker med mycket näring för kroppen, precis som en middag ska vara.

Detta är lchf för mig. Det ska inte vara fokus på att äta så mycket fett som möjligt som dem kritiska gärna pratar om utan mitt fokus ligger på proteinet och grönsakerna som alltid får ta plats! Fettet sedan varierar hemma hos oss, ibland mycket, ibland lite och ibland knappt någonting. Jag har med andra ord mer fokus på lowcarb än highfat, men jag har länge varit emot kategoriseringen och lagar ofta mat som min kropp vill ha och det jag är sugen på. Idag vart jag sugen på denna goda rätt och vill du laga den hemma så gör du såhär...

Stuvad grönkål 6 port:

  • 500 g finhackad fryst grönkål
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk grönsaksfond konc.
  • Salt
  • Smör
Börja med att finhacka schalottenlöken och fräs den i en stekpanna med smör i botten. När löken mjuknat så slår du på grönkålen och låter den fräsa på medelhög värme tills den mesta vätskan har dunstat, ca 7-8 min. Slå nu på grädde och fond, låt stå och puttra i 10 min. Smaka upp mot slutet med salt.

Torskrygg 6 port: 
  • 6 st torskryggfileer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Chiliexplosionkrydda
Sätt ugnen på 150 grader och lägg filéerna i en form. Salta, peppra och krydda med chili. Lägg en liten klick smör ovanpå varje filé och skutsa sedan in dem i ugnen. Låt dem gå 15-20 min eller tills innertemraturen uppnår 52 grader. 

Brysselkålen kokar du i ett par minuter i osaltat vatten och låter dem sedan blancheras (tag av från plattan, tillsätt 2 dl kallt vatten och lägg på locket) i 5 minuter. 

Detta är med andra ord en middag med 20 min tillagning och den kvalificerar sig då till kategorin "perfekt vardagsmat"! Skriv in dessa ingredienser på veckohandelslistan och njut av en enkel och nyttig middag. Ha det fint!/jimps 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar